Οικολογική Κίνηση Πάτρας

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) ιδρύθηκε τον Απρίλη του 1986 λίγο μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ.

Στους στόχους της ιδρυτικής της διακήρυξης αναφέρονται:

  - Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε οικολογικά ζητήματα.
  - Η ανάδειξη των οικολογικών ζητημάτων μέσα από την κοινωνική, οικονομική και πολιτική τους διάσταση.

Πάγια αρχή της Κίνησης είναι η πολιτική της ανεξαρτησία, κάτι που μέχρι τώρα έχει διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας έχει τη νομική μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την επωνυμία "Εν αιθρία - Οικολογική Κίνηση Πάτρας" Εταιρία Οικολογικής Ενημέρωσης και Παρέμβασης.

Μέλος της Κίνησης θεωρείται καθένας που συμφωνεί με τις γενικές αρχές και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη λήψη και στην εκτέλεση των αποφάσεων.

Τα μέλη της Κίνησης είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων. Μια τριμελής επιτροπή που εναλλάσσεται, συντονίζει τις δραστηριότητες της Κίνησης.

Το μοναδικό όργανο είναι η Γενική Συνέλευση των μελών που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 9:30 μ.μ. στο στέκι της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.

Η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. δεν χρηματοδοτείται από πουθενά. Καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα από συνδρομές των μελών της και από εκδηλώσεις (εκδρομές, συνεστιάσεις κλπ).

Η Κίνηση είναι ανοιχτή σε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη που θα ήθελε να πάρει μέρος στις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
url: www.oikipa.gr