Nomaδes Artcore

[ nomaδes artcore ]
Ανοικτός καλλιτεχνικός πυρήνας που δημιουργήθηκε το 2011 με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου σε σχέση με τις άλλες τέχνες όπως επίσης και της σχέσης του με την κοινωνία και τον άνθρωπο.
Η κίνηση, η παρατήρηση, η αλλαγή και η σύνθεση είναι τα εργαλεία μας στο δρόμο της δημιουργίας, μιας και η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μετατοπίζεται αέναα.
Προσπάθεια να βρούμε και πάλι τον λόγο και τον τρόπο των αναπαραστάσεων στις μέρες μας. Με κέντρο τον άνθρωπο, με λόγο που γεννάται εντός μας δημιουργώντας διαλόγους, αφουγκραζόμαστε και εκφραζόμαστε μέσα από καλλιτεχνικές διαδρομές.
Η κίνηση και η ανασφάλεια είναι το μόνο σταθερό μας σημείο. Στόχος να γεμίσουμε με νέες ζωές, να συνδεόμαστε με ανθρώπους και να δημιουργούμε πυρήνες, που να μπορούν και μόνοι τους να υπάρχουν, να προτείνουν, να εκφράζονται χωρίς περιορισμούς σε σχέση με τον τόπο, τη σύνθεση και τη μορφή της τέχνης.
nomadesartcore.blogspot.gr   ||  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

[ projects ]
Κατάσταση Πολιορκίας
μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις ήταν το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της ομάδας, όπου ανέβηκε στο θέατρο Αλκμήνη τον Οκτώβριο του 2011.
Στη σκηνή συναντήθηκαν οι στίχοι του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης Μαχμούντ Νταρουίς μαζί με του δικού μας εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, δίνοντας λόγο σε εικόνες πολιορκίας και εστιάζοντας στον αέναο αγώνα του ανθρώπου προς την ελευθερία.

artplay
με ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων πραγματοποιούμε συναντήσεις από το 2012 με στόχο την έκφραση και την ενεργοποίηση τόσο των προσωπικών ζητημάτων όσο και των συλλογικών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την εκφραστική κίνηση, το σωματικό θέατρο, τη βιωματική διαδρομή.

Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί
Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός θεατρικού ντοκιμαντέρ όπου και πάλι εστιάζουμε στη έννοια της μονάδας και του συνόλου. Με ποιο τρόπο ολοκληρώνεται το Εγώ; Πώς γίνεσαι δημιουργικός σε μια ομάδα;

Με άξονα τα πέντε βασικά συναισθήματα,
Φόβος-Χαρά-Θλίψη-Θυμός και Αγωνία,
θα δημιουργήσουμε πέντε ερευνητικά τριήμερα σε πέντε διαφορετικούς, μη θεατρικούς – τόπους, όπου θεατές και καλλιτέχνες από πολλά πεδία θα δρουν για να αναγνωρίσουμε το κάθε συναίσθημα και να το κάνουμε σύμμαχο στην ολοκλήρωση. Τα Τριήμερα αυτά θα βιντεοσκοπηθούν και το υλικό που θα μαζευτεί θα είναι ο κορμός ενός Θεατρικού Ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί μέσα στο 2016.

• [ project1 ΦΟΒΟΣ ] πραγματοποιήθηκε 28,29,30 Σεπτεμβρίου 2012 στο κτήριο του πρώην Δυτικού αεροδρομίου στο Ελληνικό σε μια διαδρομή όπου 30 καλλιτέχνες από πολλά πεδία αλληλεπιδρούσαν μαζί τους θεατές.
• [ project2 ΘΥΜΟΣ ] πραγματοποιήθηκε 5,6,7 Απρίλη 2013 στο κτήριο του παλαιού Κτέλ Αθηνών στα Γιάννενα, σε μια διαδρομή όπου 50 καλλιτέχνες από πολλά πεδία συνέθεσαν τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής και ξεδίπλωσαν το θυμό που κρύβεται μέσα της - αλληλεπιδρώντας μαζί τους θεατές
• [ project3 ΘΛΙΨΗ ]πραγματοποιήθηκε 14,15,16 Φεβρουαρίου 2014 στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Πειραιά. Πολλές τέχνες αναζήτησαν τη θλίψη στο ”δακρύβρεχτο σταθμό της ξενιτιάς” - όπως τον αποκαλούν - σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο μέσα σε μια διαδρομή που αιτούσε στο τέλος το Θάρρος.
• [project4 ΧΑΡΑ ] πραγματοποιήθηκε 8,9 και 10 Αυγούστου 2014 στο παλαιό Λιμάνι της Μυτιλήνης. Καλλιτέχνες από την Μυτιλήνη δημιούργησαν μια βιωματική πορεία πάνω στο συναίσθημα της Χαράς όπου οι θεατές αναμετρήθηκαν με την έννοια της ολοκλήρωσης
• [ project5 ΑΓΩΝΙΑ ] ___in progress

ΤΗΕ FIRST STOP
Ερευνητική performance που συμμετείχαν 15 καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία πάνω στο θέμα του Φασισμού. Πότε ήταν η πρώτη φορά που συνάντησες τον φασισμό στη ζωή σου; Καλλιτέχνες, αναρωτιούνται και χαρτογραφούν μνήμες και εικόνες πολιτών ανά την Ελλάδα και όχι μόνο...
Σχολή Καλών Τεχνών / 12 Απριλίου 2014.

Dark.Light
στην 6η έκθεση εικαστικών Ελευσίνας με θέμα το ΦΩΣ, καλλιτέχνες πειραματίστηκαν με το σκοτάδι και το φως δημιουργώντας μια διαφορετική διαδρομή ανάμεσα στα έργα τέχνης και τους θεατές. / Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας "Λ.Κανελλόπουλος" 8 Ιουνίου 2014.

[ ] ΑνάΜεσα
μια παράσταση – παρατήρησης για τον κεντρικό χώρο [ανά]μεσα μας. Σε ένα κόσμο γεμάτο αντιθέσεις αναζητάμε τον ενδιάμεσο χώρο που συναντιέται το θέατρο με τον χορό, τον χώρο ανάμεσα στο εσωτερικό και εξωτερικό σώμα όπου οι επιθυμίες και οι αποφάσεις δημιουργούν πόλους κίνησης και ακινησίας, έλξης και απώθησης, σύγκρουσης και ένωσης.
Χώρος Τέχνης 14η Μέρα || Ιούνιος 2015

|αλήθεια|
Μέσα από ασκήσεις κίνησης και έκφρασης, βιωματικής διαδικασίας και θεατρικού παιχνιδιού αναμετρηθήκαμε με την έννοια της Αλήθειας και δημιουργήσαμε δράσεις μέσα στην Χώρα της Αμοργού.
*Γάτης απο την 40artwaves || Mάιος, Iούνιος 2015