Athens Fringe Network

Το Athens Fringe Network είναι το πρώτο ανοιχτό και επαγγελματικό δίκτυο στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης. Στόχος τους δικτύου είναι  να λειτουργήσει συνεκτικά ανάμεσα σε καλλιτέχνες, δημιουργούς, ακτιβιστικές κοινότητες, κοινό, φορείς, ακαδημαϊκούς, media και υποστηρικτές, ώστε να παρουσιαστούν, να προωθηθούν και να ενδυναμωθούν η δημιουργική δράση και το έργο τους εντός και εκτός Ελλάδας.

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε ένα πλήθος από κοινωνικές δράσεις, στις οποίες λαμβάνουν μέρος και επανδρώνουν τα μέλη μας, καλλιτέχνες, ΜΚΟ, εθελοντές και κοινό.

Οι δράσεις μας ποικίλουν και απευθύνονται σε πολλές ομάδες ατόμων. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από αυτές:

1. Gifted Food - Γεύματα για Αστέγους και Άπορους
2. ART ER - Εκπαιδευτικά και Καλλιτεχνικά Παιχνίδια για Ασθενείς σε Νοκοσομεία
3. Generation Mix - Καλλιτεχνικές Παραστάσεις και Διαδραστικές Δραστηριότητες για ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας και ΚΑΠΗ
4. Prison Break - Εκπαιδευτικά και Καλλιτεχνικά Προγράμματα για Φυλακισμένους
5. Glee - Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Καλλιτεχνικές Παραστάσεις για Μαθητές με Ιδιαίτερα Ταλέντα και Ικανότητες
6. Cultural Mix - Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Μετανάστες
7. Fringe Bus & the City - Κέφι, Μουσική και Γλυκά στις υποβαθμισμένες Περιοχές της Αθήνας

Μια ακόμα δράση που διοργανώνεται μέσω του δικτύου Athens Fringe σε συνεργασία με το Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης είναι η Αλληλεγγύη. Η Αλληλεγγύη, ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που ως στόχο του θέτει τη δημιουργία ενός αριθμού τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση, ξεκίνησε το 2012 και ακόμα συνεχίζεται δυναμικά. Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες, όπως μαθήματα εκμάθησης Γλώσσας, Τεχνών, Σχολικά/ Πανεπιστημιακά, Επαγγελματικής Κατάρτισης, Γενικού Ενδιαφέροντος ή Ειδικής Αγωγής, και αποσκοπούν στην δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την προσφορά.

Όραμά μας μέσω του προγράμματος είναι να προσφέρουμε:
•  Επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων και απόκτηση δεξιοτήτων
•  Σύσφιξη των σχέσεων και βελτίωση της καθημερινότητας της κοινότητας
•  Δημιουργία νοήματος δια της συμμετοχής σε ένα σημαντικό σκοπό
•  Προσφορά ευκαιριών ζωής σε ευπαθείς ομάδες
•  Υλικά και άυλα αντισταθμιστικά οφέλη για όλους

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται έξω από τη λογική του χρηματικού αντιτίμου, οπότε είναι εντελώς δωρεάν. Υπάρχει μόνο ένα κόστος εγγραφής ανά κύκλο, 15 ευρώ, για τα έξοδα του χώρου και την κάλυψη μεταφορικών των εθελοντών καθηγητών.

Με τη βοήθεια του δικτύου μας (Fringe Network) και με κέντρο συντονισμού το Βρυσάκι Χώρο Τέχνης & Δράσης, φέρνουμε σε επαφή τους ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, ώστε όλοι μαζί να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο και προς την κοινότητα.

Η Εταιρεία πίσω από το Athens Fringe Network: Εταιρεία Πολιτισμού «ΣΥΝΘΕΣΗ»

Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2001 με αποστολή τη διοργάνωση και προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο.

Έχοντας στο ενεργητικό της αρκετά χρόνια ζωτικής προσφοράς και ενεργής παρουσίας στους τομείς του Πολιτισμού, της Δράσης και της Εκπαίδευσης και ένα σημαντικό αριθμό παραγωγών σε χώρους όπως το αρχαίο θέατρο του Ηρωδείου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο του Λυκαβηττού, αμέτρητους εναλλακτικούς χώρους, αλλά και σε πλατείες και δρόμους της Αθήνας, το 2009 δημιουργεί το δίκτυο του Athens Fringe (www.fringenet.gr).
Μόνιμος και ζωντανός πυρήνας συντονισμού της κοινότητας του Fringe, ο χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι (www.vryssaki.gr) στην Πάκα, αγκαλιάζει και προωθεί τη δημιουργία και τη δράση των μελών της καθημερινά και ποικιλότροπα.


Πληροφορίεςwww.fringenet.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 210 3390447