Η Πίστη - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις

Ο Σύλλογός μας «Η ΠΙΣΤΗ» απαρτίζεται από γονείς παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στις Αιματολογικές-Ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «H Αγία Σοφία». Η ΠΙΣΤΗ ιδρύθηκε, με την υπ’ αριθμ. 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από γονείς που θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα καθημερινά τους προβλήματα.

Οι καταστατικοί σκοποί της ΠΙΣΤΗΣ είναι:
• Η ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασία και των οικογενειών τους.
• Η εξασφάλιση στέγης, τροφής, ένδυσης στις άπορες οικογένειες.
• Η υποβοήθηση του έργου των γιατρών και νοσηλευτών των Αιματολογικών-Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
• Η προώθηση της ιατρικής επιστήμης σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κ.α.).

Οι πόροι της Πίστης προέρχονται από:
• Συνδρομές των μελών μας
• Ευγενείς δωρεές φίλων του Συλλόγου μας
• Διάφορες δραστηριότητες, όπως έκδοση και πώληση χριστουγεννιάτικης κάρτας, πασχαλινών λαμπάδων,   συνεστιάσεων, λαχειοφόρων αγορών κ.λπ.
• Επιχορήγηση από τη Νομαρχία Αθηνών, ως ειδικώς φιλανθρωπικό Σωματείο.

Το έργο της ΠΙΣΤΗΣ μέχρι σήμερα:
• Αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων, με παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την Πολιτεία.
• Οργάνωση και δημιουργία τράπεζας αίματος για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας με αίμα και αιμοπετάλια.
• Άμεση παρέμβαση των στελεχών μας (εργαζομένων της ΠΙΣΤΗΣ στο Νοσοκομείο)  για την επίλυση των προβλημάτων των παιδιών και των οικογενειών τους  και παροχή κάθε δυνατού μέσου για την σωματική και ψυχική ανακούφισή τους.
• Οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα (κουκλοθέατρο, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, γιορτές, επέτειοι γενεθλίων στον χώρο νοσηλείας των παιδιών, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων σε θεατρικές αίθουσες της Αθήνας, διοργάνωση εκδρομών κ.α.).
• Εξοπλισμός και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών των δωματίων νοσηλείας.
• Οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης.
• Παροχή στέγης ολιγοήμερης παραμονής, σε άπορες οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια,  για βραχεία θεραπεία ή εξετάσεις, σε συμβεβλημένα με την ΠΙΣΤΗ ξενοδοχεία της Αθήνας.
• Οικονομική βοήθεια σε άπορες οικογένειες, είτε με την καταβολή της δαπάνης σε εξειδικευμένες  παρακλινικές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα,  είτε με την αγορά φαρμάκων, είτε με την εξόφληση ενοικίου, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου κλπ.
• Σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνουμε την δαπάνη κηδειών παιδιών, φτωχών οικογενειών ή αλλοδαπών.
• Εξοπλισμός των κλινικών με επιστημονικά όργανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.
• Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των γονιών τους, έχουμε προσλάβει εξειδικευμένο έμμισθο επιστημονικό  προσωπικό από τρείς ψυχολόγους, μία ειδική σύμβουλο ψυχικής υγείας, μία εργοθεραπεύτρια, μία παιγνιοθεραπεύτρια, μία μουσικοθεραπεύτρια και δύο κοινωνικές λειτουργούς, που μαζί με πλειάδα εθελοντών – αντίστοιχων ειδικοτήτων-  απασχολούνται και στις 3 κλινικές του Νοσοκομείου σε καθημερινή βάση. Επίσης το γραφείο του Συλλόγου στηρίζουν μία γραμματέας, ένας λογιστής και ένας εξωτερικός υπάλληλος.

Το προσωπικό αυτό προσφέρει καθημερινά επί 24ωρης βάσεως υπηρεσίες ΠΡΟΝΟΙΑΣ σε παιδιά που νοσηλεύονται αλλά και σε παιδιά που έχουν τελειώσει τις θεραπείες με επισκέψεις στα σπίτια τους ή με συνεδρίες στα γραφεία μας. Όπως γνωρίζετε, οι συνεδρίες ψυχοθεραπείας, παιγνιοθεραπείας, εργοθεραπείας και μουσικοθεραπείας είναι ακριβές και οι περισσότερες οικογένειες λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Έτσι το προσωπικό του Συλλόγου μας παρέχει αυτές τις συνεδρίες δωρεάν σε όλα τα παιδιά. Επίσης ο Σύλλογός μας κάθε μήνα έχει την υποχρέωση ενοικίου για τη στέγαση των γραφείων του και όλων των λειτουργικών εξόδων του όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα. Επιπλέον ο Σύλλογος στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του κάθε μήνα αναλαμβάνει και πληρώνει εξειδικευμένες εξετάσεις υψηλού κόστους οι οποίες πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια και δεν τις καλύπτει κανένα ταμείο, κηδείες παιδιών άπορων οικογενειών, ξενοδοχεία για διαμονή οικογενειών από επαρχία, αγορά αναλώσιμων για τις ανάγκες του Νοσοκομείου καθώς και αγορά μηχανημάτων απαραίτητα για τις θεραπείες των παιδιών.

Ο δρόμος μας είναι σίγουρα δύσκολος και μακρύς. Η ελπίδα μας, όμως, για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας μάς δίνει δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με ΠΙΣΤΗ όπως ακριβώς ονομάσαμε το Σύλλογό μας.

Δυστυχώς, σήμερα λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που διανύει η χώρα μας Η ΠΙΣΤΗ κινδυνεύει άμεσα να κλείσει γιατί δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των πάγιων εξόδων και οι δωρεές, όπως είναι λογικό, έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Οι γονείς και το προσωπικό του Συλλόγου παλεύουν καθημερινά για να μπορέσουν να κρατήσουν το Σύλλογο ανοιχτό γιατί όλοι εμείς που ζούμε στο νοσοκομείο έχουμε δει τη σπουδαιότητα της ύπαρξης της ΠΙΣΤΗΣ δίπλα στους γονείς και στα παιδιά που δίνουν την πιο άνιση μάχη στην πιο τρυφερή τους ηλικία.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια μας ελπίζουμε να έρθετε κοντά μας ως βοηθοί και συμπαραστάτες με ευγένεια ψυχής και να παλέψουμε μαζί και να κερδίσουμε, ώστε η πλάστιγγα του φοβερού αγώνα των παιδιών μας κατά του καρκίνου, να γυρίσει  οριστικά προς το μέρος τους, χαρίζοντάς τους και πάλι το φωτεινό και ακαταμάχητα όμορφο, παιδικό χαμόγελο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στα τηλέφωνα 210-7486880 και 210-7488961, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως τις 17.00 μμ. Επίσης, πληροφορίες για τον Σύλλογό μας μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα της ΠΙΣΤΗΣ www.pisti.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ
901 11 159 159 (ΟΤΕ 3,68 € / κλήση)
Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία νικιέται – Ας βοηθήσουμε όλοι!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "Η ΠΙΣΤΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Διεύθυνση: Ηγήμονος 2Β, Ζωγράφου
Τηλ.: 2107488961, Fax: 2107486880
Site: www.pisti.gr