Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

Η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 700.000 παιδιά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που έχουν εξοπλιστεί με τη βοήθεια του Σωματείου, κατά το έτος 2018 πέρασαν από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τα Παιδιατρικά Τμήματα περισσότερα από 220.000 παιδιά.

Η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” εδώ και εννέα χρόνια καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να μειωθούν τα παιδικά ατυχήματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες αντιμετώπισης και νοσηλείας των επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών με τους εξής τρόπους:

α) Δημιουργώντας Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Δημόσια Νοσοκομεία.

β) Αναβαθμίζοντας και εξοπλίζοντας με τα απαραίτητα μηχανήματα Παιδιατρικά Τμήματα και Ιατρεία σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

γ) Εκπαιδεύοντας γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 1.589 γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ. Το Σωματείο χρηματοδοτεί τα σεμινάρια που διοργανώνει η A.P.L.S. Hellas. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στην εκτίμηση, στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού που κινδυνεύει.

δ) Ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. Τις παρουσιάσεις μας για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων έχουν παρακολουθήσει 45.318 παιδιά και 3.060 εκπαιδευτικοί και γονείς. Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%.

Πιο συγκεκριμένα αναβαθμίσαμε και εξοπλίσαμε 54 Τμήματα σε 46 Νοσοκομεία / Κέντρα Υγείας:

  • Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) : Δημιουργήσαμε και εξοπλίσαμε 25 ΤΕΠ.
  • Παιδιατρικές Κλινικές: Αναβαθμίσαμε 20.
  • Παιδιατρικά Ιατρεία: Αναβαθμίσαμε 6.
  • Μονάδες Εντατικής Θεραπείας / ΜΑΦ Νεογνών: Αναβαθμίσαμε 3.
  • Προσφέραμε 801 μηχανήματα και εξοπλισμό σε Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ"
Διεύθυνση: Γυθείου 1Α, 152 31 Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 210-6741933, 210-6740118
Website: www.pedtrauma.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.