Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων που λαμβάνουμε από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που εξοπλίζουμε, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 1.070.000 παιδιά.

Κατά το έτος 2019 πέρασαν από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τα Παιδιατρικά Τμήματα που έχουμε εξοπλίσει περισσότερα από 340.000 παιδιά.

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» εδώ και δέκα χρόνια καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να μειωθούν τα παιδικά ατυχήματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες αντιμετώπισης και νοσηλείας των επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών με τους εξής τρόπους:

α) Δημιουργώντας Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Δημόσια Νοσοκομεία.
β) Αναβαθμίζοντας και εξοπλίζοντας με τα απαραίτητα μηχανήματα Παιδιατρικά Τμήματα και Ιατρεία σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
γ) Εκπαιδεύοντας ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών («Ιατρικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Λεωνίδας Γεωργόπουλος»). Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 1.758 ιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ. Το Σωματείο χρηματοδοτεί εν μέρει τα σεμινάρια που διοργανώνει η A.P.L.S. Hellas. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στην εκτίμηση, στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού που κινδυνεύει.
δ) Ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. Τις παρουσιάσεις μας για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων έχουν παρακολουθήσει 47.979 παιδιά και 3.094 εκπαιδευτικοί και γονείς. Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%.

Πιο συγκεκριμένα αναβαθμίσαμε και εξοπλίσαμε 76 Τμήματα σε 67 Νοσοκομεία / Κέντρα Υγείας:

  • Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ): Δημιουργήσαμε και εξοπλίσαμε 38 ΤΕΠ.
  • Παιδιατρικές Κλινικές: Αναβαθμίσαμε 23.
  • Παιδιατρικά Ιατρεία: Αναβαθμίσαμε 11.
  • Μονάδες Εντατικής Θεραπείας / ΜΑΦ: Αναβαθμίσαμε 4.
  • Προσφέραμε 1045 μηχανήματα και εξοπλισμό σε Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ»
Διεύθυνση: Γυθείου 1Α, 152 31 Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 210-6741933, 210-6740118
Website: www.pedtrauma.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/pedtrauma/