ActionAid

Λίγα Λόγια για την ActionAid

H ActionAid είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική, αναπτυξιακή οργάνωση. Ξεκίνησε το 1972 και σήμερα δουλεύει μαζί με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια κι αδικία. Σε κάθε περιοχή δράσης της δουλεύει με στόχο να φέρει μόνιμες, θετικές αλλαγές αντιμετωπίζοντας τις αιτίες της φτώχειας και όχι μόνο τις συνέπειές της.

Στην Ελλάδα η ActionAid ξεκίνησε το 1998 κι έκτοτε δημιουργεί γέφυρες αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων υποστηρικτών της και των πιο φτωχών συνανθρώπων μας σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική. Περισσότεροι από 200.000 Έλληνες έχετε στηρίξει μέχρι σήμερα την ActionAid Ελλάς σαν Ανάδοχοι Παιδιού, σαν δωρητές, σαν εθελοντές, υπογράφοντας τις εκστρατείες της, στέλνοντας τα παιδιά σας στο εκπαιδευτικό της κέντρο, στηρίζοντας το e-shop της οργάνωσης.

Στην ActionAid, από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητά της ήταν και συνεχίζει να είναι η διαφάνεια των έργων μας. Για το λόγο αυτό, έχει επιλέξει να ελέγχεται κάθε χρόνο, από εξωτερικούς ορκωτούς ελεγκτές. Τον ίδιο αυστηρό έλεγχο των διαδικασιών και της διαχείρισης, δέχονται εσωτερικά όλα τα γραφεία της οργάνωσης διεθνώς. Επιπρόσθετα, η οικονομική της διαχείριση επικυρώνεται κάθε χρόνο και από εσωτερικό σχήμα ελεγκτών της οργάνωσης. Κάθε χρόνο η ActionAid δημοσιεύει ετήσια έκθεση με αποτελέσματα για το έργο, τις πηγές των εσόδων και την κατανομή των πόρων.

www.actionaid.gr

Στήριξε την ActionAid:

Γίνε Ανάδοχος Παιδιού
Η απόφασή σου να γίνεις Ανάδοχος μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Μέσω αυτής, υποστηρίζεις ένα παιδί, την οικογένειά του και όλους τους ανθρώπους της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Με την Αναδοχή Παιδιού συνδέεσαι με ένα συγκεκριμένο παιδί μιας από τις φτωχότερες κοινότητες της Αφρικής, της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής και χτίζεις μια σχέση μαζί του μέσα από ανταλλαγή επικοινωνίας με μηνύματα, γράμματα, ζωγραφιές  ενώ παρακολουθείς την αλλαγή του παιδιού και την εξέλιξη των έργων στην περιοχή.

www.actionaid.gr/anadoxi

Πάρε μέρος σ’ ένα εθελοντικό ταξίδι
Η ActionAid Ελλάς διοργανώνει 2 φορές το χρόνο ταξίδια αλληλεγγύης στις χώρες δράσης μας σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική, διάρκειας μιας εβδομάδας, στα οποία δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο Ανάδοχοι Παιδιού της ActionAid. Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ένας στόχος, η βοήθεια στην ολοκλήρωση κάποιου έργου στην κοινότητα που επισκεπτόμαστε όπως το χτίσιμο σχολικών τάξεων, η κατασκευή έργου ύδρευσης κλπ.

www.actionaid.gr/taxidi

Κάνε μια Δωρεά
Γίνε μέρος της αλλαγής...
Γίνε σήμερα και εσύ υποστηρικτής μας, επιλέγοντας το ποσό της εισφοράς σου, τη συχνότητα και τον τρόπο καταβολής που προτιμάς και βοήθησε μας να φέρουμε πραγματική και διαρκή αλλαγή για τους πιο φτωχούς ανθρώπους του πλανήτη μας.

www.actionaid.gr/kane-mia-dorea!

Υπόγραψε τις εκστρατείες μας
Οι εκστρατείες είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος άσκησης θεσμικής πίεσης στους λίγους ισχυρούς που αποφασίζουν για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο πιο κατάλληλος τρόπος για να αλλάξουν επιτέλους πολιτικές κυβερνήσεων και εταιριών που κρατούν τους ανθρώπους σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Οι άνθρωποι που ζουν στη φτώχεια δεν περιμένουν απλά την αλλαγή να έρθει από μόνη της. Αγωνίζονται και κινητοποιούνται για να την πραγματοποιήσουν. Εσύ;

www.actionaid.gr/gine-campaigner