Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου "Αθηνά"

Το Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου «Αθηνά» ιδρύθηκε το 2008 με κύριο σκοπό την προσφορά μιας ολοκληρωμένης ποιοτικής εκπαίδευσης και σύμφωνα με το επίσημο Ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το Ελληνικό Σχολείο «Αθηνά» είναι το μοναδικό σχολείο στην Ρουμανία που έχει πιστοποιηθεί για τη χρήση του Ελληνικού εθνικού εκπαιδευτικού προγράμματος, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στις ελληνικές αξίες, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Λειτουργεί από το 2008, κατόπιν μνημονίου συναντίληψης, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Γονέων και Κηδεμόνων του Βουκουρεστίου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας της Ρουμανίας.

Βάση του μνημονίου συναντίληψης, όλοι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι διορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος ενώ το ετήσιο λειτουργικό κόστος που περιλαμβάνει την ενοικίαση, χρήση και συντήρηση του σχολικού κτιρίου, δαπάνες θέρμανσης και ψύξης, την πρόσληψη καθηγητών εκμάθησης ξένων γλωσσών και άλλων δραστηριοτήτων, αναλώσιμα, ασφάλεια κλπ καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση πόρων που στοχεύουν στην συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργεία του Μοναδικού Ελληνικού Σχολείου της Ρουμανίας και την στήριξη μαθητών από ευπαθείς, οικονομικά, οικογένειες.

Απευθύνουμε μήνυμα στήριξης και ενίσχυσης του Μοναδικού Ελληνικού Σχολείου της Ρουμανίας που περιλαμβάνει:

1. Την μεγαλύτερη προβολή του Σχολείου μας και του έργου που επιτελείται για την περαιτέρω προώθηση και αναβάθμιση του.

2. Την δυνατότητα άντλησης οικονομικών ενισχύσεων με στόχο την χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά και οικογένειες που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους.

3. Την δυνατότητα υλικοτεχνικής υποστήριξης του Σχολείου.

Για περαιτέρω πληροφορίες του έργου μας:

Ιστοσελίδα: www.greekschool.ro
Facebook: https://www.facebook.com/AthenaGreekSchool/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCA5pSgmWKfGfY6NbUhz4p0A
Διευθύνσεις Ηλεκτρονικής Επικοικωνίας(Emails): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: (+40) 21.326.0633
Fax: (+40) 21.326.0634

paidia-sholeiou-athina