Επικαιρότητα και Νέα Kοινωφελών Οργανισμών

iene6 knowledge hub

ΙΕΝΕ6 – Σύγχρονα Μεγάλα Μεταναστευτικά Κύματα προς την Ευρώπη: 
Ενισχύοντας την ικανότητα των επαγγελματιών υγείας στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε μετανάστες και πρόσφυγες και στην ανάπτυξη στρατηγικών για την αντιμετώπιση των δικών τους συναισθηματικών αναγκών

Με χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Knowledge Hub) του προγράμματος“ΙΕΝΕ6 – Σύγχρονα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα προς την Ευρώπη: ενισχύοντας την ικανότητα των επαγγελματιών υγείας στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε μετανάστες και πρόσφυγες και στην ανάπτυξη στρατηγικών για την αντιμετώπιση των δικών τους συναισθηματικών αναγκών”, έχει ξεκινήσει πλέον επίσημα και μπορείτε να την επισκεφθείτε στην παρακάτω διεύθυνση: http://ienerefugeehub.eu/

 

Η εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε από τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος σε συνεργασία με 5 ακόμη φορείς ( Middlesex University, Cyprus University of Technology, Kocaeli University, University of Valencia και EDUNET) και αποτελεί ένα κέντρο ανταλλαγής γνώσης και ιδεών, υποστήριξης και ανάπτυξης το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και εθελοντές που ασχολούνται με τα θύματα της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης και σε όσους έχουν πληγεί από αυτή.

Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες, όπως δράσεις και στατιστικά στοιχεία, μεταναστευτικές πολιτικές, συναφή νομοθεσία και αρθρογραφία, καθώς και εργαλεία ψυχολογικής υποστήριξης και βέλτιστες πρακτικές (όπως οδηγοί και διαδικτυακά σεμινάρια), τα οποία θα δώσουν στους χρήστες τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ την ίδια στιγμή θα μάθουν και οι ίδιοι τρόπους προκειμένου να φροντίσουν και τη δική τους ψυχική υγεία.

Η πλατφόρμα της ΙΕΝΕ6 παρέχει μεταξύ άλλων και μία ξεχωριστή ενότητα στους χρήστες της η οποία επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες μέσω της εφαρμογής “Share Your Story”. Η εφαρμογή, διαθέσιμη πλέον και για smartphones, ενθαρρύνει τους εθελοντές, τους εργαζόμενους αλλά και τους ίδιους τους ωφελούμενους να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες και να συμβάλλουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη κατανόηση γύρω από τα ζητήματα που αφορούν το πεδίο της ψυχολογικής υποστήριξης σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Για τις ιστορίες μπες εδώ: http://ienerefugeehub.eu/stories/

Για να κατεβάσεις την εφαρμογή: http://ienerefugeehub.eu/stories/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα :
Μίνα Φλωροπούλου 
Τμήμα Αποστολών Εσωτερικού
Μ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τ: 210 3236224

Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τη διαχείριση του Εθνικού Οργανισμού του Ην. Βασιλείου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2018.

Πηγή: http://mdmgreece.gr/iene6-sigchrona-megala-metanasteftika-kimata-pros-tin-evropi/

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Αναζήτηση

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βοηθήστε όσους βοηθούν

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email, τηλεφώνου ή επισκευθείτε μας στην παρακάτω διεύθυνση για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα στο οποίο θα μπορούσαμε να σας φανούμε χρήσιμοι.

Διεύθυνση

GoodCause.gr
Φαρών 86, Καλαμάτα, 24100

Email

info@goodcause.gr

Τηλέφωνο

+(30)693-1969-904

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε για Νέα, Ειδήσεις και Εκδηλώσεις που αφορούν Κοινωφελής Οργανισμούς και Άτομα που χρήζουν Βοήθειας!