Επικαιρότητα και Νέα Kοινωφελών Οργανισμών

action aid africa

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έκκληση της ActionAid για την υποστήριξη των 12 εκατ. ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο λιμού στην Ανατολική Αφρική, εξαιτίας των συνεχών ξηρασιών και των παρατεταμένων συγκρούσεων. Παρότι η ανασφάλεια για την τροφή και η πρόσβαση των ανθρώπων σε τρόφιμα είναι μια συνεχής πρόκληση σε πολλές περιοχές του πλανήτη, η σημερινή κρίση στην Ανατολική Αφρική υπερβαίνει τα φυσιολογικά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής η ActionAid έχει στηρίξει περισσότερους από 316.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Κένυα, την Αιθιοπία και τη Σομαλιλάνδη στη Σομαλία.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις ανθρωπιστικές κρίσεις, πρώτα συμβουλευόμαστε την κοινότητα στην οποία δουλεύουμε προκειμένου να καθορίσουμε τις ανάγκες και να εντοπίσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους. Στην Κένυα και την Αιθιοπία οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διανομής της βοήθειάς μας, ενώ στη Σομαλιλάνδη ομάδες υπό την καθοδήγηση γυναικών επιλέγουν τις οικογένειες που χρειάζονται περισσότερο βοήθεια.

Αρχικά, εστιάσαμε στην παροχή έκτακτης βοήθειας σε περισσότερους από 165.000 ανθρώπους. Μόνο στη Σομαλιλάνδη έχουμε διανείμει περισσότερους από 6.000 τόνους ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι και μαγειρικό λάδι. Έχουμε, επίσης, παράσχει χιλιάδες λίτρα νερού και έχουμε προσφέρει την πολύ αναγκαία βοήθεια σε τροφή σε περισσότερα από 19.500 ευάλωτα παιδιά στην Κένυα μέσω προγραμμάτων στα σχολεία.

Η συμβολή στην πρόληψη εξάπλωσης ασθενειών που μεταδίδονται μέσω του νερού και η στήριξη των γυναικών και των κοριτσιών για τη διαχείριση των αναγκών τους στον τομέα της υγιεινής ήταν στο επίκεντρο της έκτακτης ανταπόκρισής μας. Μόνο στην Κένυα έχουμε μοιράσει περισσότερα από 5.000 κιτ υγιεινής για να βοηθήσουμε τις γυναίκες και τα κορίτσια. Έχουμε, επίσης, εξασφαλίσει για περισσότερους από 59.600 ανθρώπους πρόσβαση σε ασφαλείς, καθαρές πηγές νερού. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία και την επισκευή πηγαδιών και την παροχή δεξαμενών αποθήκευσης νερού.

Έχουμε, επίσης, διαθέσει μετρητά για προγράμματα εργασίας προκειμένου οι γυναίκες να μπορούν να κερδίζουν χρήματα για να τρέφουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους. Η ActionAid παρέχει, επίσης, άμεση μεταφορά χρημάτων σε ευάλωτες γυναίκες προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν για τα απαραίτητα, όπως τα δίδακτρα των παιδιών τους. Οι κοινότητες των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς οι σοδειές έχουν καταστραφεί και τα ζώα έχουν πεθάνει μαζικά. Στην Κένυα η ActionAid έχει εφοδιάσει περισσότερους από 23.700 ανθρώπους με δεμάτια άχυρα προκειμένου να κρατήσουν τα ζώα τους ζωντανά.

Έχουμε, επίσης, στηρίξει οικονομικά τις γυναίκες που συμμετείχαν σε προγράμματα εργασίας για να μπορούν να κερδίζουν χρήματα για να τρέφουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους. Η ActionAid παρέχει, επίσης, άμεση μεταφορά χρημάτων σε ευάλωτες γυναίκες προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν για τα απαραίτητα, όπως τα δίδακτρα των παιδιών τους. Οι κοινότητες των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς οι σοδειές έχουν καταστραφεί και τα ζώα έχουν πεθάνει μαζικά. Στην Κένυα η ActionAid έχει εφοδιάσει περισσότερους από 23.700 ανθρώπους με δεμάτια άχυρα προκειμένου να κρατήσουν τα ζώα τους ζωντανά.

Ένα χρόνο μετά από την έκκληση, χάρη στην ανθρωπιστική βοήθεια, έχει αποτραπεί ο λιμός, αλλά λόγω της συνεχούς έλλειψης βροχοπτώσεων και των κατεστραμμένων σοδειών, περισσότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ακόμα αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό και την έλλειψη τροφίμων στην Ανατολική Αφρική ενώ περισσότερα από 690.000 παιδιά πάσχουν από σοβαρό υποσιτισμό.

Συνεχίζουμε τη δράση μας για να στηρίξουμε τους ανθρώπους εκεί, μπορείς να μας στηρίξεις κάνοντας μια δωρεά!

Πηγή: http://www.actionaid.gr/enhmerwsou/nea/1-hronos-apo-tin-ektakti-ekklisi-stin-anat-afriki/

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Αναζήτηση

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βοηθήστε όσους βοηθούν

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email, τηλεφώνου ή επισκευθείτε μας στην παρακάτω διεύθυνση για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα στο οποίο θα μπορούσαμε να σας φανούμε χρήσιμοι.

Διεύθυνση

GoodCause.gr
Φαρών 86, Καλαμάτα, 24100

Email

info@goodcause.gr

Τηλέφωνο

+(30)693-1969-904

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε για Νέα, Ειδήσεις και Εκδηλώσεις που αφορούν Κοινωφελής Οργανισμούς και Άτομα που χρήζουν Βοήθειας!