Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό, ιδρύθηκε το 1972 και έχει χαράξει μια σημαντική και αναγνωρισμένη πορεία στην εξυπηρέτηση ανθρώπων που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Το έργο της Εταιρείας στοχεύει:

  • στη συστηματική παροχή υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση και τη συνεχή υποστήριξη των οικογενειών τους,
  • στην αποδοχή της διαφορετικότητας από την κοινωνία και στην καθιέρωση ίσων ευκαιριών,
  • στην εκπαίδευση και στην εξειδίκευση στελεχών,
  • στην ενημέρωση της κοινής γνώμης,
  • στην ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης,
  • στη μελέτη και προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών μέτρων για τα άτομα με αναπηρίες.

Η Πόρτα Ανοιχτή είναι μια μονάδα κοινωνικής πρόνοιας, με 120 άτομα προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με ημερήσιες υπηρεσίες σε 240 άτομα (παιδιά, εφήβους και ενήλικες) με εγκεφαλική παράλυση. Πιο συγκεκριμένα προσφέρονται: Ιατρική περίθαλψη, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, αισθητηριακή ολοκλήρωση, θεραπευτική κολύμβηση, εκπαίδευση προσχολική καθώς και εκπαίδευση εφήβων και ενηλίκων. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, παραγωγικά εργαστήρια, προσωρινή διαμονή και ημιαυτόνομη διαβίωση, ψυχαγωγική, πολιτιστική, καλλιτεχνική και αθλητική απασχόληση ελεύθερου.

Η προσφορά εθελοντικής εργασίας στηρίζει τα προγράμματα της Εταιρείας. Η συμμετοχή σε εθελοντική εργασία είναι πολύτιμη για την συνέχιση του έργου μας.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών είναι Οργανωτικό Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (International Cerebral Palsy Society-ICPS) και μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ
Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 117, 164 52, Αργυρούπολη
Τηλ.: 210 9622290
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: www.eps-ath.gr